کاربرد گچ خام (طلای سفید ) در زراعت زعفران و باغات پسته
کاربرد
گچ خام (طلای سفید ) در زراعت زعفران و باغات
پسته
گچ خام (سولفات کلسیم) دارای دو عنصر غذایی پرمصرف کلسیم و گوگرد است
- گچ موجب بهبود و استحکام ساختمان خاک می شود
- جهت اصلاح خاکهای سدیمی از گچ استفاده می شود
- گچ جهت اصلاح خاکهای رسی و دارای لایه متراکم استفاده می شود
- گچ موجب کاهش pH خاکهای سدیمی می شود
- شستشوی بر اضافی از خاک راحت تر و با مقدارآب آبیاری کمتر امکان پذیر است
- گچ پایداری مواد آلی در خاک را افزایش می دهد
- استفاده از گچ موجب اصلاح نسبت کلسیم به منیزیم به نفع کلسیم می شود
- استفاده از گچ مدت زمانی را که پس از آبیاری می توان زمین را شخم زد، کوتاه می کند
- استفاده از گچ بازده آب آبیاری را افزایش می دهد
-گچ به جذب عناصر غذایی توسط گیاه کمک می کند
-گچ سمیت عناصر فلزی سنگین را کاهش می دهد
- گچ موجب افزایش کیفیت میوه شده و از بعضی بیماریهای گیاهی نیز جلوگیری می کند
-گچ موجب کاهش وزن مخصوص ظاهری خاک می شود
-گچ اثر سمی کلرور سدیم را کاهش می دهد
-گچ قادر به کاهش pH ریزوسفر است
-گچ هدر رفت کودهای ازته و وارد شدن نیتروژن به هوا را کاهش می دهد
-گچ میزان فرسایش و تولید روان آب را درزمین های شیب دار کاهش می دهد
- گچ مانع از ایجاد شرایط غرقابی در خاک می گردد
- گچ از کلوخه ای شدن خاک پس از شخم جلوگیری می کند و نفوذ عمقی آب آبیاری افزایش می یابد
- با اضافه کردن گچ به خاکهایی که عبور و مرور ماشین آلات و یا وزش باد ملایم موجب بلند شدن گرد و خاک از سطح آنها می شود، مقدار گرد و غباربلند شده از سطح این اراضی به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد
-گچ انبساط و انقباض رس های نوع مونتموریلونیت و ورمیکولیت (انبساط پذیر) را کاهش می دهد
مهندس سید حسن محمدزاده
کارشناس کشاورزی شهرستان قاینات
عضو انجمن پسته ایران