گچ کشاورزی

مشاوره وفروش گچ کشاورزی

گچ کشاورزی

مشاوره وفروش گچ کشاورزی

اهمیت کاربرد گچ در باغات پسته

چهارشنبه, ۲۹ فروردين ۱۳۹۷، ۰۷:۳۸ ق.ظ

آب و خاک از عوامل اصلی تولید در کشاورزی محسوب می شوند. هر گونه تغییری در کمیت و کیفیت این عوامل، کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی را تحت تأثیر قرار می دهد. برداشت بی رویه از سفره های آب زیرزمینی موجب پایین رفتن این سفره ها و کاهش کیفیت آبهای کشاورزی گردیده است. شور شدن آبهای زیرزمینی موجب شور و قلیا شدن خاک  زمین های کشاورزی شده است. کیفیت خاک باغها روز بروز تخریب و بدتر شده است. استفاده از ماشین آلات موجب متراکم شدن خاک و کاهش نفوذ پذیری آن نسبت به ریشه و آب شده است.  جهت بهبود کیفیت خاک و افزایش محصول، این باغها نیاز به اصلاح دارند. مواد و روشهای مختلفی برای اصلاح خاکهای شور وسدیمی و رسی پیشنهاد شده است. یکی از مواد اصلاحی که ارزان بوده و در اکثر مناطق خشک معادن آن فراوان و در دسترس است، گچ می باشد. علاوه بر خرابی کیفیت منابع آب املاح مضری از قبیل عنصر بور نیز در خیلی از مناطق پسته کاری در حد مسمومیت دیده می شود. برای کاهش اثر این املاح استفاده ازگچ توصیه شده است. برای اولین بار بنیامین فرانکلین در اواخر قرن هفدهم برای استفاده از گچ آزمایشهای علمی متعددی انجام داد. وی با استفاده از گچ بر روی مراتع واقع درزمین های تپه ای و شیب دار مشاهده کرد که رشد علوفه افزایش یافت و مقدار فرسایش،کاهش یافت. حدود دو قرن بعد دوباره تحقیقات وسیع و دامنه داری در مورد کاربرد و نقش گچ در کشاورزی شروع گردید.

پسته یکی از مهمترین محصولات کشاورزی کشور است که از جنبه های مختلف اقتصادی ؛ اجتماع، زیست محیطی و............اهمیت فوق العاده ای دارد،ارزش تولید این محصول گرانبها و بی نظیر حدود 10درصد از در آمد های غیر نفتی کشور می باشد. حدود 152000 خانوار شهری و روستایی کشور که جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر را شامل میگردند؛در حرفه های مربوط به به تولید این محصول بکار اشتغال دارند.پسته به عنوان آخرین محصول کشاورزی قابل کشت در بیشترمناطق پسته خیز ایران ؛ نقش اولین کالای کشاورزی صادراتی ایفا می نماید.مشکلات مربوط به شوری و کم آبی حاشیه کویر از یک سو و خشک سالیهای اخیر توام با مسائل عدیده از سوی دیگر باعث شده است تا این محصول تنها با تکیه بر تحقیقات و فناوری پیشرفته قادر به ادامه حیات باشد و از این  رو بازده تحقیقات بر روی پسته قابل توجه می باشد.آخرین محصول قابل کشت بدین مفهوم است که اگرباغات پسته از بین  برود هیچ محصول دیگری قابل کشت نیست و مرحله بعدی در مناطق پسته خیز کشور پیشرفت کویر و بیابان زایی خواهد بود که منتج به مهاجرت افراد و بیکاری خواهد شد.بنابر این تلاش در جهت حفظ این محصول که تنها با تکیه بر تحقیقات امکانپذیر است ؛نه تنها منافع اقتصادی  حاصل از کشت آن را بدنبال دارد بلکه مزایای ناشی از کویر زدایی را نیز به همراه دارد، لذا مطالعاتی که در راستای حفظ این محصول صورت می گیرد شامل روشهای افزایش بازده آبیاری؛ یافتن گونه های مقاوم به شوری و خشکی ، یافتن گزینه های تامین آب و ......می تواند از بازده اقتصادی بسیار بالایی برخوردار باشد.

آب و خاک از عوامل اصلی تولید در کشاورزی محسوب می شوند. هر گونه تغییری در کمیت و کیفیت این عوامل، کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی را تحت تأثیر قرار می دهد. برداشت بی رویه از سفره های آب زیرزمینی موجب پایین رفتن این سفره ها و کاهش کیفیت آبهای کشاورزی گردیده است. شور شدن آبهای زیرزمینی موجب شور و قلیا شدن خاک  زمین های کشاورزی شده است. کیفیت خاک باغها روز بروز تخریب و بدتر شده است. استفاده از ماشین آلات موجب متراکم شدن خاک و کاهش نفوذ پذیری آن نسبت به ریشه و آب شده است.  جهت بهبود کیفیت خاک و افزایش محصول، این باغها نیاز به اصلاح دارند. مواد و روشهای مختلفی برای اصلاح خاکهای شور وسدیمی و رسی پیشنهاد شده است. یکی از مواد اصلاحی که ارزان بوده و در اکثر مناطق خشک معادن آن فراوان و در دسترس است، گچ می باشد. علاوه بر خرابی کیفیت منابع آب املاح مضری از قبیل عنصر بور نیز در خیلی از مناطق پسته کاری در حد مسمومیت دیده می شود. برای کاهش اثر این املاح استفاده ازگچ توصیه شده است. برای اولین بار بنیامین فرانکلین در اواخر قرن هفدهم برای استفاده از گچ آزمایشهای علمی متعددی انجام داد. وی با استفاده از گچ بر روی مراتع واقع درزمین های تپه ای و شیب دار مشاهده کرد که رشد علوفه افزایش یافت و مقدار فرسایش،کاهش یافت. حدود دو قرن بعد دوباره تحقیقات وسیع و دامنه داری در مورد کاربرد و نقش گچ در کشاورزی شروع گردید.

 

ویژگی تولید محصول پسته بعنوان آخرین گزینه اقتصادی در مناطق پسته خیز ضرورت های تحقیقاتی دیگری را نیز به دنبال دارد.برای بقای این محصول ، افزایش در آمد ناشی از بهبود بهره وری تولید بالای محصول مهم می باشد؛ از طرفی توجه به نوسانات درآمدی نیز از اهمیت ویژه ای نسبت به سایر محصولات کشاورزی برخوردار می باشد.لذا تنها با استفاده از نتایج تحقیقات بر روی استفاده از واریته هایی با عملکرد مناسب، روش های مبارزه با آفات و بیماریها، روش های مناسب آبیاری و تغذیه درختان پسته  و ابداع روشهای مقابله با عوامل نا مساعد محیطی مانند سرما زدگی ،گرما زدگی ، روش های جدید بهزراعی و همچنین ارائه ابزار و سیاست های کاهش نوسانات قیمت در بازار پسته می توان در آمدی قابل قبول  و یکنواخت برای پسته کاران انتظار داشت.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی